Ulrika76

Alla inlägg den 7 september 2011

Av Ulrika - 7 september 2011 12:59

Ok, det här kan bli spännande eller inte... jag har under ganska lång tid haft lite problem med lock i ena örat. Speciellt när jag är ute och springer.. förutom nu, det har kommit oftare nu än tidigare. Det är sjukt irriterande, menar tänk er när ni står på jobbet och det kommer in kunder och vill prata med dig och så slår det lock för örat ...känns som om jag pratar jätte muppigt. SÅ lite lätt irriterande. SÅ jag gick till doktorn med det, samtidigt som jag gick med mina onda fötter/händer som jag tidigare skrivit om, så idag var det alltså återbesök för att se om "processen" i örat förändrats något. Vilket det inte hade gjort. Det är ett hål i örat, i trumhinnan alltså. Jag tänkte att det kanske inte var så konstigt eftersom jag varit ett öronbarn men då ska det inte vara hål utan ärr efter läkningen. Men ja vilket som nu då så frågade hon om jag nyligen haft öroninflammation... ehh nej... det har jag inte. Men då bestämde hon sig för att skicka remiss till odenplanas öron näsa hals mottagning och där såg jag att det är 8 veckors väntetid så... bara avvakta :)


Men jag är lite hopplös med att försöka googla mig fram till vad det kan vara och vad man kan göra, och det var då jag ramlade över Kronisk öroninflammation.. läste lite om det och där står det:


Kronisk öroninflammation  kallas också kronisk otit och betecknar olika sjukdomstillstånd som hål på trumhinnan och/eller avbrott i hörselbenskedjan.

Ibland är örat tidigare opererat med en s k radikaloperation. Besvären kan variera i omfattning. Du som endast har ett hål på trumhinnan kanske bara märker av det som en liten hörselnedsättning. Ibland är besvären långvariga och uttalade med ofta återkommande infektioner med flytningar, lockkänsla och nedsatt hörsel. Sällsynt är att värk förekommer. Du har kanske tidigare blivit opererad med radikaloperation. Orsaken kan ha varit pärlcysta, men anledningen till dina nuvarande bekymmer är i huvudsak infektioner. Källan: http://www.akademiska.se/templates/page____13067.aspx


Det står massor med om det här men kopierade bara en del av det annars skulle det bli för mycket, dessvärre så krävs oftast en operation i örat vilket jag så klart hoppas på att jag slipper. Kanske inte ens är det som är problemet men som sagt 8 veckors kötid så jag väntar glatt.....


 



Presentation

Fråga mig

37 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gastric Bypass

Gästbok

Bloggvärde


Ovido - Quiz & Flashcards